Zahájení sezóny na Šolcově statku

24.04.2017 12:43

Dámy a pánové,

dovolte, abych vás pozval na slavnostní zahájení návštěvní sezóny na Šolcově statku v Sobotce. V pondělí 1. května 2017 ve 14 h se zde především otevřou 2 výstavy, ke kterým se přidruží doprovodné akce. Areálem se tudíž prožene nevídaný kulturní hurikán, sestávající z následujících kulturních smrští:

1) Vernisáž výstavy soch akademického sochaře Jaroslava Vacka v lapidáriu (bývalé maštali) statku. Na této i následující vernisáži zapějí sopranistka Karolína Žmolíková a tenorista Martin Vydra z plna hrdla, jak se tomu naučili na JAMU. Po dlouhé době tak v areálu statku zazní jiné než neslušné písně - pokud nás pěvci nepřekvapí.

2) Křest právě vydané monografie sochaře Petra Šturmy pod jeho plastikou "Toaleta", která byla loni natrvalo usazena na zahradu statku. Choť zesnulého umělce, akad. malířka Alena Antonová, v rámci křtu 1 výtisk slavnostně pobryndá šampaňským. Nepobryndané publikace bude možno zakoupit za směšných 300,- Kč.

3) Preclíkový raut, znamenající občerstvení milých návštěvníků vyhlášenými preclíky a hlavně nezbytné napojení veřejnosti do plnopita, neboť ji následující pořad zavede do vyprahlé Judské pouště.

4) Vernisáž výstavy "Výlet na Masadu" v Galerii Karla Samšiňáka - představení souboru ilustrací nadaného izraelského kreslíře rakouského původu, Jicchaka Kurta Brücka, s doprovodnými fotografiemi Andrease Kreinera, s ústředním tématem exotického prostředí oblasti kolem Mrtvého moře.

Bližší informace viz www.solcuvstatek.cz, například zde: https://www.solcuvstatek.cz/cs/akce-statek/program-akci/ a zde https://www.solcuvstatek.cz/cs/o-statku/kultura/profily-vystavujicich-od-r.-2016/jaroslav-vacek/ a zde https://www.solcuvstatek.cz/cs/o-statku/kultura/profily-vystavujicich-od-r.-2016/yitshak-kurt-brck/

Na vaši návštěvu se těší

Jan Samšiňák

hospodář na Šolcově statku v Sobotce

Zpět